Kolorowa sałatka z sałatą masłową , serem feta i dresingiem z musztardą francuską

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taką sałatkę przygotujemy w kilka chwil , a warto , bo witamin w niej nie do zliczenia . Doskonale sprawdzi się jako przekąska bądź dodatek do mięs .

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sałata masłowa
    5 rzodkiewek
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 czerwonej cebuli
    2 pomidory
    2 ogórki gruntowe
    10 dag. sera feta
    Dresing:
    2 łyżki musztardy francuskiej
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka miodu
    po 2 szczypty soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy

Kolorowa sałatka z sałatą masłową , serem feta i dresingiem z musztardą francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa sałatka z sałatą masłową , serem feta i dresingiem z musztardą francuską 1. Składniki dresingu umieszczam w słoiku , potrząsam do połączenia składników , odstawiam . Sałatę rwę na kawałki , dodaję do niej pokrojoną w plasterki rzodkiewkę , pokrojone na kawałki pomidory , kukurydzę , obrane i pokrojone w plasterki ogórki , pokrojone w kotkę - ser feta , cebulę i paprykę . Warzywa polewam dresingiem , delikatnie mieszam , przekładam na półmisek , podaję .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować