Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej w lekkim sosie koperkowo - ziołowym

4.5 (145 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowaną sałatkę możemy zjeść o każdej porze dnia. Smaczna, szybka do przygotowania, spora porcja , zdrowa i kolorowa. Możemy ją podać do mięs do obiadu bądź do wędliny do śniadania, a także jako całą kolację. Nie zaszkodzi przełożyć do słoika i zabrać do pracy czy szkoły , jako drugie śniadanie:)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
    1 puszka konserwowej kukurydzy-400 g.
    słoik konserwowej papryki-300 ml.
    2 pomidory
    1 ogórek
    2 op. sosu do sałatek -koperkowo - ziołowy
    4 łyżki oleju
    4 łyżki zalewy od papryki
    po 2 szczypty cukru , soli i pieprzu
    Dodatkowo:
    zielenina do posypania-u mnie rzeżucha i natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy

Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej w lekkim sosie koperkowo - ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej w lekkim sosie koperkowo - ziołowym 1. Kapustę kroję w kostkę - posypuję cukrem, solą, pieprzem , mieszam. Pomidory kroję w cząstki, paprykę po odsączeniu zalewy w paseczki, obranego ogórka w pół plasterki, a kukurydzę odsączam, wszystkie składniki umieszczam w misce. Do sosów dodaję olej i zalewę , mieszam , dodaję do przygotowanej całości, mieszam. Sałatkę odstawiam na 10 minut, jeszcze raz mieszam , nakładam do salaterek, posypuję zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować