kolorowa sałatka wiosenna

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka powstała z nowalijek i świetnie sprawdziła się jako dodatek do grillowanego mięsa podczas majówki.

  • 30 min

Składniki:

  • - makaron kolorowy - 250 g
    - rzodkiewka - 6 szt
    - ogórek - 1/2 szt
    - szczypiorek + cebulka dymka - 1 szt
    - ser feta light - 1/2 opak
    - oliwa z oliwek - 3 łyżki
    - suszona bazylia - 1 łyżeczka
    - sól

Kolorowa sałatka wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ekuaf3 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron studzimy.
  • image-012hvev 2. Rzodkiewkę, ogórek i szczypiorek myjemy. Warzywa kroimy - ogórek w kostkę, rzodkiewkę w paseczki, cebulę i szczypiorek drobno siekamy. ser feta kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy i zalewamy oliwą z oliwek zmieszaną z suszoną bazylią. Sałatkę chłodzimy ok 2 h przed podaniem. Smacznego:)

Porady

zamiast sosu z oliwy z oliwek można użyc majonezu

Komentarze

Podobne przepisy