Kolorowa sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki scieramy na grubej tarce, cebulkę w kosteczkę, przesmażyc na łyżce masła, doprawić sól, pieprz do smaku, wystudzić.
Brokuł podzielić na różyczki, obgotować najlepiej na parze na pół twardo aby nie rozgotować,wystudzić.
Jajka ugotować na twardo, oddzielić żółtka od białek.
Szynkę pokroić w kostkę.
SAŁATKĘ UKŁADAMY WARSTWOWO :
1.pieczarki
2.smarujemy majonezem {1/2 łyżki}
3.białka na grubej tarce
4.smarujemy majonezem
5. szynka w kosteczkę
6.rożyczki brokuła
7.smarujemy delikatnie majonezem
8.żółtka starte na drobnej tarce.
Wierzch posypać szczypiorkiem.
Komentarze