Kolorowa sałatka z oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatkę wymyśliłam razem z bratem i wszystkim posmakowała. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i nie zajmuje dużo czasu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 papryki czerwone świeże
    mały słoiczek papryki konserwowej
    puszka kukurydzy
    puszka fasoli czerwonej
    słoiczek oliwek zielonych
    3-4 ogórki kiszone
    ok. 20 dag szynki konserwowej
    1 mała czerwona cebula (lub bez jeśli ktoś nie lubi cebuli)
    sól i pieprz do smaku
    ok 3 łyżki majonezu (najlepiej Winiary)

Kolorowa sałatka z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę świeżą i konserwową, ogórki, szynkę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Oliwki kroimy na pół lub na 3 części. Kukurydzę i fasolę odsączamy. Następnie łączymy wszystkie składniki, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe! Sałatkę można podawać od razu po zrobieniu. Smacznego!

Porady

Do sałatki najlepiej użyć majonezu Winiary ze względu na jego gęstość, ponieważ przez oliwki sałatka robi się nieco rzadsza.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy