Królowa imprez, niesamowicie wyglądająca rolada z kurczaka, faszerowane papryczki a to wszystko w jednej formie do pieczenia.Roladę można podać nie tylko na ciepło jako danie obiadowe, idealnie pasuje na kanapki.
60 min
Więcej niż 10 osób
Średni
Składniki:
• 3 połówki fileta z kurczaka
• Sól
• Przyprawa do kurczaka
• 2 opakowania mix słodkiej mini papryki
• 1 brokuł
• ½ opakowania mini marchewek
• 1 marchew
• 1 serek meksykański
• 6 plastrów sera żółtego
Kolorowa rolada z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
Następnie układamy w formie podłużnej, tak żeby przykryć dno, brzegi formy oraz żeby zwisały nam kawałki mięsa, którym później zakryjemy wierzch rolady.
2.Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu połowę przekładamy do miski, resztę odstawiamy brokuł na bok, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz serek meksykański i dokładnie mieszamy.
3.Z papryczek usuwamy nasienie, nie kroimy na pół tylko ścinamy zieloną część i tak usuwamy nasiona żeby powstał nam podłużny otwór.
Papryczki nadziewamy warzywnym farszem i układamy wzdłuż na mięsie.
4.Następnie układamy 3 plastry żółtego sera i ugotowane mini marchewki.
5.Następną warstwą jest pozostały brokuł i ponownie przykrywamy 3 plasterkami sera.
6.Na koniec przykrywamy zwisającym z formy mięsem i pieczemy 40 minut pod przykryciem w 180 °C
7.Po upieczeniu kroimy i podajemy.
Danie gotowe.
Smacznego.
Komentarze