Kolorowa półkula z koreczkami

4.99 (157 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Doskonała propozycja na imprezy. Koreczki fajnie wyglądają i świetnie smakują.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 30 dag kabanosów
    1 duża czerwona papryka
    1 słoik cebulek perłowych lub złocistych (170 g po odsączeniu z zalewy)
    1 słoik małych ogórków (370 g po odsączeniu z zalewy)
    1 słoik oliwek zielonych z papryką (200g po odsączeniu z zalewy)
    40 dag sera gouda
    Ponadto:
    1 biała kapusta (waga ok. 2,5 kg)
    wykałaczki
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.99 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki Przekąski Ser

Kolorowa półkula z koreczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę dzielimy na równe połówki. Jedną połówkę owijamy folią aluminiową. Paprykę i ser kroimy w kostkę. Kabanosa dzielimy na talarki. Pozostałe składniki odsączamy z zalewy. Składniki nabijamy na przemian na wykałaczki, pozostawiając trochę pustej przestrzeni z obu stron wykałaczek. Gotowe koreczki wbijamy ściśle jeden koło drugiego w kapustę.

Porady

Do koreczków można użyć dowolnych, ulubionych składników. Świetnie sprawdzą się małe pomidory, szynka konserwowa, kulki mozzarelli i listki ziół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować