Kolorowa pieczeń z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kurczaka opłucz, przekrój wzdłuż na pół, oprósz solą i pieprzem. Obsmaż z obu stron na dwóch łyżkach oleju.
2.Warzywa oczyść, papryki i cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj.
3.Przesmaż na 3 łyżkach oleju. Przestudź.
4.Mielone mięso wymieszaj z jajkami, bułką tartą, musztardą, solą i pieprzem. Dołóż pokrojone w plasterki czarne oliwki, pokrojoną w kostkę fetę i posiekaną natkę pietruszki. Następnie dodaj podsmażone warzywa i wymieszaj.
5.Podłużną foremkę ( o długości ok.25 cm) wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Nałóż połowę masy mięsnej, pierś kurczaka i przykryj resztą masy. Posmaruj olejem i piecz ok.80 minut w 180 st.
Komentarze