Kolorowa pieczeń

0 (0 ocen)

Polecam na kanapki zamiast kupnej wędliny

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa
    2 jajka
    pół brokuła
    250 g mrożonej marchewki mini
    1 czerwona papryka
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka kaszy manny
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka czerwonej czubricy
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki Wędliny

Kolorowa pieczeń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i brokuł ugotować osobno na półtwardo, brokuł podzielić na małe różyczki.
    Paprykę umyć , pokroić w kostkę.
    Mięso wymieszać z jajkami, bułką, kaszą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami, wyrobić jak na kotlety, na końcu dodać warzywa.
  • 2. Dwie jednorazowe foremki aluminiowe lub małe keksówki 20x10 natłuścić olejem,wyłożyć masę mięsną, wygładzić powierzchnię.
    Piec najpierw w 200 *C przez 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 180*C i piec 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Marchewka Mięso mielone Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować