Kolorowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą z galaretek rozpuścić w 1,5 szklanki gorącego mleka. Mieszać do momentu rozpuszczenia się galaretki. Odstawić galaretki do schłodzenia. Gdy galaretki zaczną delikatnie tężeć, miksujemy każdą z osobna na puszystą pianę. Galaretki nie mogą się zbyt mocno ścisnąć, muszą być płynnej lekko gęstniejącej konsystencji. Na dnie miski układamy plastry kiwi i wylewamy pierwszą warstwę zmiksowanej pianki i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wylewamy kolejną warstwę i ponownie odstawiamy do schłodzenia, w taki sam sposób postępujemy z pozostałymi pianami. Całość wstawiamy na 4 godz. do lodówki.
Porady
Miskę warto wyłożyć folią aluminiową, co ułatwi nam wyciągnięcie pianki bez jej uszkodzenia.
Komentarze