Kolorowa Pianka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekka i puszysta pianka bez pieczenia.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 galaretki różnych smaków
    mleko
    Do dekoracji: kiwi, polewa czekoladowa

Kolorowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą z galaretek rozpuścić w 1,5 szklanki gorącego mleka. Mieszać do momentu rozpuszczenia się galaretki. Odstawić galaretki do schłodzenia. Gdy galaretki zaczną delikatnie tężeć, miksujemy każdą z osobna na puszystą pianę. Galaretki nie mogą się zbyt mocno ścisnąć, muszą być płynnej lekko gęstniejącej konsystencji. Na dnie miski układamy plastry kiwi i wylewamy pierwszą warstwę zmiksowanej pianki i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wylewamy kolejną warstwę i ponownie odstawiamy do schłodzenia, w taki sam sposób postępujemy z pozostałymi pianami. Całość wstawiamy na 4 godz. do lodówki.

Porady

Miskę warto wyłożyć folią aluminiową, co ułatwi nam wyciągnięcie pianki bez jej uszkodzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy