Składniki:
1 kg. czerwonej papryki
1 kg. zielonej papryki
Zalewa:
8 szkl. wody
1 szkl. cukru
1 ½ szkl. octu
2 łyżki soli
1 liść laurowy
5 kuleczek ziela angielskiego
1 cebula pokrojona w plastry
Do słoików:
marchew
gorczyca
liście laurowe, ziele angielskie
cebula
olej
Sposób przygotowania przepisu:
Kolorowa papryka w słodko - kwaśnej zalewie
1.
Papryki wydrążyć i pokroić na części.
2.
Zagotować zalewę podanych wyżej składników. Do umytych i wysuszonych słoików wkładać papryki.
3.
Do każdego słoika wkroić po kilka plastrów marchewki, krążek cebuli, wsypać 2-3 ziela angielskie, liść laurowy i pół łyżeczki gorczycy.
4.
Zalać gorącą zalewą. Na wierzch dodać po łyżce oleju. Słoiki dobrze zamknąć i pasteryzować ok. 10 -15 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze