Pogoda jest jaka jest i trzeba sobie czasami poprawić humor kolorową potrawą.
Ja wpadłam na pomysł aby zrobić kolorową mozaikę wieprzową jako wędlina do chleba na zimno.
Ale można też zjeść ją na ciepło jako składnik dania obiadowego, wystarczą ulubione dodatki i mamy super obiad.
Do mozaiki dodałam mrożone warzywa a jest to mieszanka meksykańska.
Mrożone warzywa nie odbiegają od świeżych warzyw dlatego chętnie z nich korzystam.
A wiadomo, że o tej porze roku nie do wszystkich świeżych warzyw mamy dostęp.
A dzięki mrożonkom możemy cieszyć się nimi przez cały rok a nie tylko w danym sezonie.
0 (0 ocen)
Porady
Podczas robienia mozaiki musimy szczelnie zawinąć nasze batony. Złe zawinięcie spowoduje dostanie się do wewnątrz wody a tym samych nasza mozaika nie będzie zwarta i cały smak przejdzie do wody a nie o to chodzi. I nie nalezy dawać rozmrożonych warzyw bo podczas wyrabiania masy może się zrobić ciapka a tu zależy na kolorowym i fajnym przekroju. Takaą mozaikę można podać na ciepło jako danie obiadowe na przykład z ziemniakami, surówką i sosem. Ale bardzo dobrze smakuje na zimno jako domowa wędlina. Zwykła łopatka zamieniona w coś pysznego dzięki mieszance warzyw. Czyli kolorowo, pysznie i zdrowo.
Komentarze