. Kolorowa mięsna galaretka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z kurczaka i zdrowe warzywa, mogą być ozdobą stołu.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1/3 brokuł
    • 1/3 kalafiora
    • 1 marchew
    • Mięso dowolne z kurczaka
    • Vegeta
    • 1 opakowanie żelatyny

. kolorowa mięsna galaretka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • brokuł 1. Mięso gotujemy z dodatkiem Vegety oraz marchwi.
    Brokuł oraz kalafior również gotujemy w osolonej wodzie.
  • brokuł 2. Po ugotowaniu warzywa dzielimy na mniejsze różyczki i układamy na dnie naczynia, najpierw brokuł.
  • marchew 3. Marchew kroimy w słupki i układamy na brzegach.
  • kalafior 4. Następnie kalafior.
  • mięso 5. Mięso po ugotowaniu obieramy z kostek i wykładamy na wierzchu warzyw.
    Dekorujemy plasterkami marchewki.
  • marchew 6. Żelatynę mieszamy z wywarem rosołowym.
    Zalewamy mięso tak żeby było wszystko przykryte.
  • galaretka 7. Chłodzimy w lodówce, co najmniej 3 godziny.
    Przekąska gotowa.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy