kolorowa kasza jaglana

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie, proste i pożywne danie, które zazwyczaj zabieram do pracy. Sama kasza ma wiele witamin, które szczególnie w okresie wiosennym są nam potrzebne i świetnie komponuje się z każdym warzywem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jaglanej
    1 marchewka
    2 łodygi selera naciowego
    1 mała cebula
    3 łyżki mrożonego groszku
    1 łyzka oleju
    sól, pieprz, tymianek,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kolorowa kasza jaglana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Woreczki z kaszą wkładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem. Po pojawieniu się białej pianki -wyjmujemy z miski i wrzucamy do garnka z wrzącą osoloną wodą. Gotujemy przez 15 minut. W tym czasie w rondelku rozgrzewam olej, dodaję posiekaną cebulę i marchewkę - dusimy do miękości marchewki. Następnie jak marchewka jest już miękka dodaję mrożony groszek i pokrojony seler (już po wyłaczeniu ognia). Dodajemy ugotowaną, gorącą kaszę do warzyw. Całość mieszamy z przyprawami.

Porady

Można dodać każde warzywo albo mrożonki, ja korzystałam z tego co mam w domu, by nie narażać siebie i innych na rozprzestzeniającego się wirusa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować