Kolorowa jesienna surówka

0 (0 ocen)

To jedna z moich ulubionych jesiennych surówek. Delikatna, idealna do dań z drobiu.

Składniki:

  • Składniki:
    • 20 dag dyni (waga po obraniu ),
    • 2 jabłka,
    • 1 duża marchew,
    • Natka pietruszki,
    • Około 6 pomidorków koktajlowych,
    • Cukier puder,
    • Sól, pieprz,
    • Około 2 łyżki majonezu,
    • Sok z cytryny

Kolorowa jesienna surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynie ścieramy na tace o grubych oczkach. Startą posypujemy delikatnie cukrem pudrem do smaku.
    Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i skrapiany sokiem z cytryny,
    Marchew obieramy i także ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Pomidorki przekrawamy na połowy lub na 4 części.
    Natkę pietruszki siekamy.
    Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą. Dodajemy do nich majonez i doprawiamy do smaku. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy