Kolorowa jajecznica

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo smaczna. Idealna na sobotnie lub niedzielne śniadanie.

Składniki:

  • ● 2-3 jajka
    ● czerwona lub żółta papryka
    ● kiełbasa parówkowa
    ● mały pomidor
    ● szczypiorek
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżeczka masła

Kolorowa jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, pomidora i szczypiorek
    myjemy i dokładnie
    osuszamy. Pomidora oraz
    miąższ papryki kroimy w niewielką
    kostkę. Szczypiorek
    drobno siekamy. Kiełbasę
    obieramy z osłonki. Kroimy
    w małą kostkę.
  • 2. Jajka sparzamy i wbijamy
    do miseczki. Rozkłócamy
    z solą i pieprzem.
  • 3. Na patelni roztapiamy masło.
    Krótko smażymy kiełbasę,
    dodajemy paprykę. Smażymy,
    cały czas mieszając.
    Wlewamy jajka, dodajemy
    pomidora. Mieszając, smażymy
    na małym ogniu, aż jajka
    zetną się do odpowiedniej
    konsystencji. Jajecznicę wykładamy
    na talerz i posypujemy
    szczypiorkiem.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki Krystyny: ● Do jajecznicy można też użyć innej kiełbasy, boczku albo bekonu. ● Pomidora dobrze jest sparzyć i obrać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy