Kolorowa ELEGANCKA obiadowa surówka/sałatka z ziołami

4.5 (173 ocen)

Idealna jako dodatek do jubileuszowego obiadu!

Składniki:

  • 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
    4 sztuki ogórki małosolne lub kiszone
    1 sztuka papryka czerwona
    1 sztuka ogórek świeży szklarniowy węzowy
    1/3 pęczka natki zielonej pietruszki
    2 łyżki kolorowe zioła do sałatek (Kamis z serii Specialite)
    1,5 łyżki oliwa z oliwek extra virgine
    1 łyzeczka octu balsamicznego
    pieprz świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Kolorowa elegancka obiadowa surówka/sałatka z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy.
  • 2. Kapustę pekińską siekamy. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę.
  • 3. Mieszamy warzywa, pieprzymy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, wymieszaną z octem balsamicznym oliwę i posypujemy kolorowymi ziołami. Ponownie wszystko mieszamy.

Porady

Można surówkę posolić, ale ja nie solę ze względu na ogórki małosolne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Papryka Warzywa Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować