Kolorowa babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce zmiksować jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodać sok z cytryny i stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,miksować do połączenia składników.
Masę podzielić na mniej,więcej trzy równe części.
Do pierwszej dodać zmiksowany szpinak i 50 ml oliwy,zmiksować na gładka masę.
Do dwóch pozostałych zmiksowane mango i truskawki i po 50 ml oliwy,zmiksować.
2.Foremką z kominkiem na babkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułka tartą.
Następnie na spód wlać masę szpinakową,masę z mango i truskawkową.
Babkę wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 40 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto ostudzić i wyjąć z formy.
3.Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i polukrować babkę.
Udekorować posypką i jajeczkami.
Komentarze