Kolorowa babka

0 (0 ocen)

Tę babkę robi się tylko z białek. Jest bardzo smaczna.

Składniki:

  • 5 białek
    po 3/4 szklanki cukru i oleju rzepakowego
    1,5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    wiśniowy kisiel
    2 łyżki suchego maku
    2 łyżki kakao


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Babka wielkanocna Desery

Kolorowa babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję oba cukry, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Miksuję i dzielę ciasto na trzy porcje. Do jednej dodaję mak, do drugiej kakao a do ostatniej wsypuję kisiel. Przekładam do formy na babkę w dowolnej kolejności i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 st C na około 40 minut. Babkę można polukrować i ozdobić wg uznania lub opruszyć pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować