kolendrowe pesto

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Niezwykle aromatyczny sos pesto. Idealny do makaronów, dań z drobiu oraz ryb.

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • około 400 g świeżej kolendry
    200 g sera grana padano
    około 100 ml oleju rzepakowego, użyłam aromatyzowanego z chili
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kolendrowe pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na drobne wiórki.
  • 2. Do misy malaksera wsypujemy starty ser i kolendrę, razem z łodyżkami. Miksujemy stopniowo dolewając olej/oliwę. Doprawiamy solą.
  • 3. Gotowy sos przekładamy do słoiczków. Zalewamy olejem. Przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować