Kolanka z makrelą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne połączenie makaronu, warzyw i wędzonej makreli w jednej sałatce. Tanie i małokaloryczne.

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu kolanka
    1 makrela wędzona
    1 cebula czerwona
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1/2 pęczka świeżej pietruszki
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz

Kolanka z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie (z odrobiną oleju). Odcedzić na sicie i przelać zimną wodą.
    Przełożyć do miseczki.
  • 2. Czerwoną cebulkę, wędzoną makrelę i natkę pietruszki pokroić drobno.
    Kukurydzę odcedzić.
    Do makaronu dodać rybę i warzywa, a następnie dodać majonez . Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki i krążkami czerwonej cebulki.

Porady

Zamiast wędzonej makreli można użyć paluszków krabowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2014

Komentarze

Podobne przepisy