Idealnie pasują na każdy rodzaj przyjęcia. Można podać je do mięsa z grilla czy różnego rodzaju sałatek i wędlin. Przed podaniem szaszłyki można polać dodatkowo oliwą z oliwy.
15 min
Składniki:
Składniki na 4 szaszłyki:
• Opakowanie mozzarelli w kulkach,
• 6 pomidorków koktajlowych,
• Kilka listków bazylii ( 15-20),
• 4 patyczki do szaszłyków,
• Sól, pieprz,
• Zielona sałatka do przybrania
Koktajlowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser odcedzamy z zalewy. Pomidorki płuczemy i osuszamy. Przekrawamy na połowę.
Na przygotowane patyczki nabijamy naprzemiennie połówkę pomidora, listek bazylii, kulkę mozzarelli, listek bazylii i tak do wyczerpania miejsca na szaszłyku. Na jeden patyczek wchodzi około 3 połówki pomidora, 5 listków bazylii i 3 kulki mozzarelii.
Szaszłyki układamy na listku sałatki. Gotowe.
Przed podaniem delikatnie przyprawiamy.
Porady
Przed podaniem szaszłyki można polać dodatkowo oliwą z oliwy.
Komentarze