Koktajlowe szaszłyki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealnie pasują na każdy rodzaj przyjęcia. Można podać je do mięsa z grilla czy różnego rodzaju sałatek i wędlin. Przed podaniem szaszłyki można polać dodatkowo oliwą z oliwy.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 4 szaszłyki:
    • Opakowanie mozzarelli w kulkach,
    • 6 pomidorków koktajlowych,
    • Kilka listków bazylii ( 15-20),
    • 4 patyczki do szaszłyków,
    • Sól, pieprz,
    • Zielona sałatka do przybrania

Koktajlowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser odcedzamy z zalewy. Pomidorki płuczemy i osuszamy. Przekrawamy na połowę.
    Na przygotowane patyczki nabijamy naprzemiennie połówkę pomidora, listek bazylii, kulkę mozzarelli, listek bazylii i tak do wyczerpania miejsca na szaszłyku. Na jeden patyczek wchodzi około 3 połówki pomidora, 5 listków bazylii i 3 kulki mozzarelii.
    Szaszłyki układamy na listku sałatki. Gotowe.
    Przed podaniem delikatnie przyprawiamy.

Porady

Przed podaniem szaszłyki można polać dodatkowo oliwą z oliwy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy