Koktajl z pieczonych buraków z jabłkiem i płatkami jaglanymi

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kolejna moja propozycja na przepyszny i pełen witamin koktajl. Dodałam też kawałek kwaśnego jabłka, które idealnie podkreśla smak całości oraz płatki jaglane - będące wielką skarbnicą witamin z grupy B, E oraz wiele innych składników, korzystnie wpływających na zdrowie i wygląd skóry, włosów itp.

  • 15 min

Składniki:

  • (1 porcja)
    2 buraki pieczone
    1/2 jabłka (najlepiej kwaskowatego, u mnie Granny Smith)
    1 łyżka płatków jaglanych
    Dodatkowo:
    woda mineralna, mleko lub jogurt probiotyczny

Koktajl z pieczonych buraków z jabłkiem i płatkami jaglanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-14dxv96 1. Buraki i obrane jabłko pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w blenderze.
  • image-124wbyg 2. Wszystko razem zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji - dolewając odrobinę wody, mleka lub jogurtu (aby koktajl był płynny i nadawał się do picia.)
  • 3. Na końcu dodać płatki jaglane i ponownie wymieszać.
  • 4. Całość przelać do kubka/szklanki i odstawić na 5-10.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy