Zapraszam na pyszny koktajl. Koktajl przygotowałam na bazie kefiru z dodatkiem mrożonego mango, natki pietruszki, chrupkiego pieczywa i miodu. Polecam.
40 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
500 g kefiru
20 dag mrożonego mango
1 łyżka miodu
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
2 szt crispy ( chrupkie pieczywo z kozim serem i rozmarynem )
sok z cytryny do smaku
Koktajl z mango na kefirze z natką pietruszki i chrupkim pieczywem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do wysokiego pojemnika lub kielicha blendera wkładamy mrożone mango i odstawiamy na 30 minut. W międzyczasie myjemy natkę pietruszki i odsączamy z wody, kroimy na drobno. Chrupkie pieczywo kruszymy na kawałki.
Do pojemnika z mango wlewamy kefir i dodajemy miód, sok z cytryny, natkę i chrupkie pieczywo. Blendujemy na gładki koktajl i przelewamy do szklanek.
Komentarze