Koktajl wiśniowy słodzony syropem klonowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Orzeźwiający, kwaskowy koktajl wiśniowy, zamiast białego cukru użyłam syrop klonowy-efekt rewelacyjny.

  • 10 min

Składniki:

  • 450 g wiśni
    450 g maślanki
    2 duże łyżki syropu klonowego

Koktajl wiśniowy słodzony syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie umyć i wydrylować. żmiksowac maślankę z owocami i syropem w blenderze. Podawać schłodzony. Smacznego

Porady

Jeżeli nie masz drylownicy do wiśni, doskonale w tej roli sprawdzi się rozgięta wsuwka do włosów. Wsuwkę zaokrągloną stroną wkładamy do wiśni od strony dziurki po ogonku i zgrabnie wyciągamy pestkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy