Koktajl truskawkowo-arbuzowy z rumem

0 (0 ocen)

  • 1 min

W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia warto nosić ze sobą butelkę wody mineralnej, i nawet jeśli nie odczuwa się pragnienia tą wodę pić. Wieczorem zaś, gdy już temperatura nieco spadnie, każdemu (po 18-stce! ;)) należy się chwila mocniejszego orzeźwienia.

  • 1 min

Składniki:

  • 2 szklanki pokrojonego na mniejsze kawałki arbuza
    2 szklanki truskawek
    100-150ml rumu
    Miód do smaku

Koktajl truskawkowo-arbuzowy z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki arbuza oczyszczamy z pestek. Następnie arbuza i truskawki schładzamy w lodówce.
    Zimne owoce przekładamy do blendera i dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy rum i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby koktajl dosładzamy miodem.

Porady

Oczywiście koktajl można przygotować też bez dodatku alkoholu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy