Chłodnik szpinakowy z kiełkami

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wiosna za pasem, a co za ty idzie warto włączyć do naszego menu więcej warzyw. Polecam taki chłodnik, który dostarczy nam moc witamin. Jedzmy kiełki bo są naprawdę dobre.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku baby

    1 garść kiełków

    4 rzodkiewki

    3 gałązki selera naciowego

    1/2 szklanki wody

    1/2 szklanki jogurtu greckiego

    sól, pieprz czerwony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik szpinakowy z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak dokładnie myję, przekładam do kielicha, dolewam wodę, dodaję pokrojony seler naciowy, jogurt i miksuję blenderem. Doprawiam sola, pieprzem czerwonym. Do słoiczków wlewam koktajl układam plastry rzodkiewki, na wierzchu dodaję kiełki, pokrojone rzodkiewki, kawałek selera. Koktajl wstawiam do lodówki, podaję schłodzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki Rzodkiewka Seler Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować