Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką na kefirze

3 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny, orzeźwiający koktajl, w sam raz na upalne dni. Ciekawa kompozycja smaków.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jarmuż 1 garść
    szpinak świeży 1 garść
    gruszka 1 sztuka
    śliwki 1 sztuka
    nasiona chia 2 łyżeczki
    kefir 1 szklanka
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl

Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak i jarmuż wypłukać, z jarmużu usunąć zdrewniałe łodygi. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na kawałki. Ze śliwki usunąć pestkę, pokroić na ćwiartki. Wrzucić wszystkie składniki do kielicha blendera. Dodać nasiona chia i mocno schłodzony kefir. Blendować do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Pić od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować