Koktajl ryżowy z polewą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszny i sycący koktajl.

  • 10 min

Składniki:

  • pół banana
    3 łyżki ugotowanego ryżu
    pół szklanki mleka
    1 łyżka cukru
    polewa: 1 łyżka dżemu z czarnego bzu 1 łyżka soku z jagód

Koktajl ryżowy z polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Banana obieramy ze skórki, odkrawamy potrzebny kawałek i kroimy go na mniejsze części.
    Pokrojonego banana przekładamy do wysokiego naczynia. Do banana dodajemy ugotowany ryż, mleko i cukier.
    Wszystko bardzo dokładnie blendujemy na gładki koktajl. Gotowy koktajl przelewamy do szklanki.
    Robimy polew: łączymy dżem razem z sokiem i polewamy polewą koktajl.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy