KOKTAJL RAFAELLO

0 (0 ocen)

  • 15 min

Delikatny, kremowy , o wyraźnym smaku mleka kokosowego i chrupiących płatków migdałów.To taki koktajl, który podczas picia przeniesie nas myślami daleko daleko na egzotyczne plaże.

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * mleko kokosowe – 200 ml

    * jogurt naturalny – 100 ml

    * wiórki kokosowe – 30 g

    * płatki migdałów – 30 g

    * wafelki kokosowe ( krajanki ) – 2 szt

    * cukier puder – 2 łyżki

    * sok z cytryny – 2 łyżki

    * kruszony lód

Koktajl rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Kruszony lód miksujemy z mlekiem kokosowym, jogurtem, ciasteczkami i sokiem z cytryny.

    Dodajemy 3/4 podprażonych wiórków kokosowych oraz 3/4 płatków migdałów.

    Dosładzamy do smaku i jeszcze raz miksujemy.

    Podajemy schłodzone obsypane resztą bakalii.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy