Koktajl rabarbarowy

4 (1 ocen)

Bardzo orzeźwiający koktajl dzięki kwaśnemu rabarbarowi. Truskawki nadają lekkiego aromatu i koloru. Należy uważać, żeby koktajlu nie przesłodzić.

Składniki:

  • 400g jogurtu naturalnego
    200g rabarbaru
    1 łyżka musu truskawkowego
    2-3 łyżki cukru
    2 łyżki wody

Koktajl rabarbarowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki i włożyć do garnka. Podlać wodą i dodać cukier. Smażyć, aż cukier się rozpuści, a rabarbar zmięknie. Dodać mus z truskawek. Można dodać świeże lub mrożone truskawki na początku smażenia. Lekko przestudzony rabarbar zmiksować na gładki mus. Dodać jogurt naturalny i zmiksować. W razie potrzeby dosłodzić. Schłodzić. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy