Koktajl pelargoniowo-szpinakowy z bananem i kiwi

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Warto skorzystać z niezwykłego smaku jadalnych liści kwiatów, które mamy na naszym balkonie. Są nie tylko smaczne, ale także aromatyczne i zdrowe. Można je znaleźć we własnym balkonie , wiec polecam spróbować!

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 banany
    3 garście liści świeżej pelargonii
    100 gram szpinaku
    1 litr wody mineralnej niegazowanej
    3 owoce kiwi

Koktajl pelargoniowo-szpinakowy z bananem i kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście pelargonii i szpinaku przepłucz i przełóż do dużego, wysokiego naczynia. Dodaj obrane banany, kiwi oraz przygotowane liście szpinaku i pelargonii. Dolej wody i zblenduj całość na gładki koktajl. Jeśli będzie zbyt gęsty dodaj więcej wody mineralnej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy