Koktajl maślankowy z truskawek, awokado, banana i jarmużu

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prawdziwa bomba witaminowa. Nie zawiera cukru - naturalną słodycz zapewniają truskawki oraz banany. Taki koktajl doskonale orzeźwi z gorący dzień :)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kilograma truskawek
    1 dojrzałe awokado
    2 dojrzałe banany
    1 duża garść jarmużu
    750 ml maślanki

Koktajl maślankowy z truskawek, awokado, banana i jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki dokładnie umyć, usunąć szypułki i pokroić na połówki. Awokado obrać, usunąć pestkę, również pokroić na kawałki. Jarmuż wypłukać, osuszyć, usunąć zdrewniałe łodygi. Posiekać. Banana połamać na kawałki. Wrzucić wszystkie składniki do blendera. Zalać schłodzoną maślanką i blendować do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy