Koktajl malinowo-migdałowy

0 (0 ocen)

Zwykły koktajl malinowy wzbogaciłam dodając do niego zmielone płatki migdałowe, jest bardzo smaczny i sycący, doskonale nadaje się na drugie śniadanie lub podwieczorek.

Składniki:

  • 500 ml. zsiadłego mleka
    300 gram malin
    3 łyżki płatków migdałowych
    2 łyżeczki cukru trzcinowego

Koktajl malinowo-migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski lub kielicha miksującego wlewamy zsiadłe mleko, dodajemy maliny, płatki migdałów i cukier trzcinowy mielimy w młynku. Dodajemy do reszty składników, całość miksujemy. Koktajl możemy również zmiksować blenderem. Przelewamy do szklanek i wierzch dekorujemy malinami. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy