Koktajl łasucha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę rozpuszczamy z łyżką mleka. Delikatnie zaznaczamy nią „pajęczynkę” na ściankach szklanek (aby było łatwo rozpuszczoną czekoladę przekładamy do szprycy z małą okrągłą końcówką i nią dekorujemy szklanki). Odstawiamy do zastygnięcia na około 5 minut do lodówki.
2.Kawę zaparzamy w ¼ szklanki przegotowanej wody. Studzimy.
Schłodzone mleko przelewamy do naczynia w którym będziemy przygotowywać koktajl. Dokładamy do niego Przygotowana kawę oraz pokruszoną chałwę. Całość miksujemy.
Do wcześniej przygotowanych szklanek dajemy po gałce lodów. Zalewamy je koktajlem kawowo-chałwowym. Całość Przykrywamy warstwą bitej śmietany. Dekorujemy listami melisy.
Podajemy.
Komentarze