Słodko- gorzki w smaku, aksamitny i baaardzo smaczny koktajl, osłodzony i zagęszczony bananami i kokosem. Jeden z lepszych, jakie udało mi się wyczarować za pomocą blendera :)
Składniki:
1 pełna łyżeczka kawy rozpuszczalnej
100ml mleczka kokosowego
1½ banana
3 łyżki kokosu + do posypania po wierzchu
100ml wody mineralnej niegazowanej
ziarna kawy do dekoracji
Koktajl kokosowo-kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleczko kokosowe gotujemy i wrzącym zalewamy kawę rozpuszczalną, Dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Do jednego kubka dajemy przestudzoną kawę oraz ½ banana- miksujemy. W drugim kubku miksujemy banana z kokosem i wodą mineralną. Rozlewamy do szklanek po równo koktajlu kokosowego, a następnie uzupełniamy kawowym i delikatnie mieszamy np. wykałaczką. Posypujemy kokosem i dekorujemy kawą.
Komentarze