Koktajl jogurtowy z Kalerosse, bananami i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 5 min

Koktajl jest niezwykle smaczny i bardzo syty, dlatego z powodzeniem zaspokoi głód, a przy okazji dostarczy mnóstwa energii i wartościowych składników odżywczych.

  • 5 min

Składniki:

  • (2 porcje)
    80g Kalerosse
    2 banany (małe i dojrzałe)
    1/2 jabłka (kwaśnego; u mnie Granny Smith)
    250 ml jogurtu naturalnego (rzadkiego; może być woda lub mleko)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Koktajl

Koktajl jogurtowy z kalerosse, bananami i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1u4bse9 1. Banany i obrane jabłko pokroić na kawałki i umieścić w blenderze.
    Dodać Kalerosse, a następnie wszystko razem zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • image-0vyypnn 2. Całość połączyć z rzadkim jogurtem naturalnym (mlekiem, bądź wodą).
    (W razie potrzeby można dolać więcej płynu.)

  • image-1nlq5or 3. Koktajl spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.

Porady

Kalerosse stanowi naturalne połączenie jarmużu i brukselki, a charakteryzuje się zielonymi i falistymi liśćmi oraz fioletowymi smugami. Dla mnie to taka przepyszna i łagodna wersja brukselki, która jest od niej dodatkowo zdrowsza, bo zaledwie w 100g Kalerosse znajduje się dwa razy więcej witaminy B6 oraz dwukrotnie więcej witaminy C niż w zwykłej brukselce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jabłka Jogurt

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować