Koktajl jogurtowo-pomidorowy z natką pietruszki i płatkami drożdżowymi

0 (0 ocen)

  • 5 min

Będąc w ciąży, uwielbiam takie mieszanki i codziennie staram się, aby mojemu organizmowi niczego nie zabrakło. Wy, w taki sposób możecie zwiększyć swoją odporność i dostarczyć sobie wielu cennych witamin i składników odżywczych. I co najważniejsze - w sposób naturalny!

  • 5 min

Składniki:

  • (2 porcje)
    250 ml soku pomidorowego
    250 ml jogurtu naturalnego
    Dodatkowo:
    1 pęczek natki pietruszki
    1-2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
    Opcjonalnie:
    sól himalajska/morska, pieprz

Koktajl jogurtowo-pomidorowy z natką pietruszki i płatkami drożdżowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-01r6whv 1. Natkę pietruszki należy bardzo drobno posiekać - nożem lub za pomocą blendera.
    (Koktajl przygotowywałam w misie malaksera.)
  • image-0knkvm8 2. Jogurt dokładnie wymieszać z sokiem pomidorowym, a następnie z natką i płatkami drożdżowymi.
  • image-0rxrqw9 3. Koktajl można doprawić do smaku.
    Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy