Słodka czereśnia, orzeźwiający arbuz, a wszystko pod lekką, kwaskową porzeczkową chmurką :) Napój który syci i orzeźwia. Będzie doskonałym deserem lub śniadaniem w upalny dzień :)
Dla 2 osób
Składniki:
- 300 g czereśni
- 300 g arbuza
- 200 g gęstego jogurtu naturalnego
- 100 g porzeczki
- cukier do smaku, choć nie koniecznie
Koktajl czereśniowy pod porzeczkową chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czereśnie umyć i wydrylować. Z arbuza usunąć pestki. Owoce razem zmiksować i rozlać do szklanek. Porzeczki umyć, oddzielić od ogonków. Zmiksować w blenderze, dodać jogurt i miksować, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Piankę nałożyć łyżką na zmiksowane owoce. Koktajl schłodzić, przed podaniem udekorować porzeczkami.
Smacznego ;)
Komentarze