Koktajl czereśniowy pod porzeczkową chmurką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Słodka czereśnia, orzeźwiający arbuz, a wszystko pod lekką, kwaskową porzeczkową chmurką :) Napój który syci i orzeźwia. Będzie doskonałym deserem lub śniadaniem w upalny dzień :)

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 300 g czereśni
    - 300 g arbuza
    - 200 g gęstego jogurtu naturalnego
    - 100 g porzeczki
    - cukier do smaku, choć nie koniecznie

Koktajl czereśniowy pod porzeczkową chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie umyć i wydrylować. Z arbuza usunąć pestki. Owoce razem zmiksować i rozlać do szklanek. Porzeczki umyć, oddzielić od ogonków. Zmiksować w blenderze, dodać jogurt i miksować, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Piankę nałożyć łyżką na zmiksowane owoce. Koktajl schłodzić, przed podaniem udekorować porzeczkami.
    Smacznego ;)

Komentarze

Podobne przepisy