"KOKTAJL BROKUŁOWY Z NATKĄ PIETRUSZKI"

4.5 (146 ocen)

  • 15 min

Dla zdrowia i dla urody, szybki przysmak brokułowy!!!

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    - 500 g brokuł
    - 1 serek topiony kremowy
    - natka pietruszki
    - 2 kostki rosołowe drobiowe
    - 2 łyżki jogurtu naturalnego
    - przyprawy: przyprawa uniwersalna, maggi, pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Napoje

"koktajl brokułowy z natką pietruszki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • UGOTOWANE BROKUŁY miksujemy z serkiem 1. WYKONANIE:
    Brokuł starannie myjemy, a nastepnie gotujemy w wodzie z kostkami rosołowymi. Po ugotowaniu wody musi być tyle aby ledwo co zakrywała brokuł, ponieważ wody tej nie odlewamy. Kiedy brokuł jest już miekki zestawiamy garnek z gazu i już nie gotujemy. Nastepnie dodajemy serek topiony, przyprawy i wszystko rozduszamy blenderem na gladka mase. Później dodajemy jogurt naturalny troche świeżej natki pietruszki i gotowe. SMACZNEGO!!

Porady

Nie odlewamy wody z brokułów po ugotowaniu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować