Koktajl bananowo-porzeczkowy na kefirze

0 (0 ocen)

Smakowity, dwukolorowy koktajl dla każdego! Dolna, kwaskowata część z porzeczek doskonale równoważy słodycz górnej części z bananów. Zdrowo, szybko i energetycznie.

Składniki:

  • Składniki: (na 2 porcje)

    100 g czerwonych porzeczek
    1 nektarynka
    1/4 łyżeczki cynamonu
    2 łyżki miodu
    1 duży banan
    250 g kefiru

Koktajl bananowo-porzeczkowy na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nektarynkę obrać ze skórki, wyjąć pestkę i pokroić w kostkę. Porzeczki umyć, osuszyć i zmiksować blenderem wraz z nektarynką, cynamonem, miodem i 100 g kefiru do uzyskania jednolitej masy. Przelać po równo do dwóch wysokich szklanek.



    Banana obrać ze skórki, zmiksować z resztą kefiru. Bananową masę delikatnie przelać na porzeczkową. Koktajle podawać po schłodzeniu lub od razu. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy