Koktajl arbuzowy z brzoskwinią i słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Mocno orzeźwiający koktajl owocowy z nutką cytrynową i dodatkiem świeżych pestek słonecznika, podany na zimno ze skruszonym lodem . Bossski smak lata!

  • 25 min

Składniki:

  • Na 2 koktajle:
    1 kg arbuza
    1 brzoskwinia
    1 łyżka soku z cytryny
    garstka świeżych pestek słonecznika
    2 kostki lodu

Koktajl arbuzowy z brzoskwinią i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kottajl-owoce 1. Z arbuza wyjmujemy miąższ , oczyszczamy z pestek , kroimy na kawałki ,wlewamy sok z cytryny..
    Brzoskwinię oddzielamy od pestki -także kroimy w kosteczkę wrzucamy do oddzielnej miseczki. Pokrojone owoce wkładamy na 15/20 min do zamrażalki.
  • słonecznik 2. W tym czasie łuskamy pestki słonecznika i kruszymy kostki lodu.
  • koktajl 3. Wyjmujemy miksujemy blenderem.Rozlewamy do szklanek napój arbuzowy na środek wkładamy mus z brzoskwini-posypujemy słonecznikiem i lodem.Podajemy od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy