Ciasto Kokosowa Fantazja

0 (0 ocen)

  • 45 min

Idealne ciasto do kawy

  • 45 min

Składniki:

  • Biszkopt
    5 jaj
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka wody
    1/2 łyżki octu
    Masa I
    2 tabliczki białej czekolady
    1/2 l śmietany 36%
    6 łyżek wiórków kokosowych
    1/2 biszkoptu
    Masa II
    1/2 l śmietany 36 %
    cukier waniliowy
    1 łyżka żelatyny
    1/2 szklanka przegotowanej wody
    Do dekoracji
    wiórki kokosowe i puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kokosowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną piane dodajemy stopniowo cukier aż się rozpuści następnie dodajemy żółtka łyżkę wody i ocet gdy składniki się połączą przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie tak przygotowane ciasto biszkoptowe przekładamy na wysmarowaną masłem i obsypaną bułka tartą blasze wymiarach 36x25pieczemy ok 25-30 minut w temp 180 c gdy biszkopt będzie już nieco zimy kroimy go na pół jedną połowę biszkopta kładziemy z powrotem do blaszki w której się piekł a drugą połowę pokruszyć tabliczki czekolady śmietanę i wiórki kokosowe wszystko razem zagotować i wystudzić następnie dodać pokruszony biszkopt i tak przygotowaną masę wykładamy na biszkopt łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklance przegotowanej wody i odstawiamy do wystygnięcia śmietanę ubijamy dodajemy cukier waniliowy i rozpuszczoną żelatynę wykładamy na masę I dekorujemy wiórkami kokosowymi i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami z puszki

Porady

Jeśli ktoś lubi bitą śmietanę słodszą to można dodać jeszcze cukru pudru

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować