Kokosowy wieżowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT JASNY:
Ubić białka,ubijając dodawać cukier i żółtka.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia ,następnie połączyć z ubitą pianą.Dokładnie wymieszać.Spód blaszki (25 cm) natłuścić,wlać ciasto.Piec w temp. 170c ok. 35 minut.
BISZKOPT CIEMNY:
Ubić białka,ubijając dodawać cukier i żółtka.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao,następnie połączyć z ubita pianą.Dokładnie wymieszać.Spód blaszki (25 cm) natłuścić,wlać ciasto.Piec w temp.170c ok. 35 minut.
MASA KOKOSOWA:
Wiórki zagotować z mlekiem,do całkowitego odparowania.Wystudzone wiórki dodać do utartej z cukrem margaryny ,zmiksować.
NASTĘPNIE:
1.Biszkopt jasny posmarować połowa masy
2.Następnie położyć biszkopt ciemny
3.Wyłożyć resztę masy
4. Truskawki poukładać i zalać galaretką
Porady
Na wierzch tortu można układać różne owoce ,oraz kolorowe galaretki.
Komentarze