Kokosowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wiórki wsypać do miski i zalać kefirem. Odstawić na 20 minut. W tym czasie pokruszyć ciastka na pył. Masło rozpuścić i ostudzić. Połączyć z pokruszonymi ciastkami. Okrągłą formę ( 20 cm) wyłożyć pokruszonymi ciastkami dobrze przyciskając do formy. Wstawić do lodówki.
2.Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Wystudzić.
3.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem.
4.Do nasączonych kefirem wiórków dodać zimną, ale nie stężoną galaretkę oraz ubitą kremówkę. Masę wylać na schłodzony już wcześniej spód. Wstawić znów do lodówki na około 2 godziny, aż masa kokosowa zetnie się.
Porady
Torcik można udekorować owocami np. kiwi lub pomarańczami
Komentarze