Kokosowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Białka ubić na pianę dodając powoli cukier. Dodać żółtka,olej i makę przesiana z proszkiem. Przełożyć do przygotowanej formy. Piec ok 30 min
2. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i 1/2 szkl cukru. Dodać mąkę, sypki budyń i 1/2 szkl mleka. zmiksować. Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem i dolać masę jajeczną. Chwilę podgotować. Dokładnie mieszać by się nie przypaliła i by nie było grudek. Ostudzić. Utrzeć z margaryną. Część masy zostawić do posmarowania wierzchu i zrobienia rozetek. A do reszty dodać wiórki (garstkę wiórek odłożyć do dekoracji)
3. Przekrojony na 3 części biszkopt nasączać ponczem i smarować masą. Wierzch posmarować odłożoną masą bez wiórek. udekorować rozetkami. Posypać wiórkami. Za pomocą szablonu i posypki cukrowej zrobić serduszka
Porady
serduszka najlepiej robić tuz przed podaniem , bo posypka namaka od masy i się roztapia
Komentarze