KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I WIŚNIAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kokosowy sernik na zimno z truskawkami i wiśniami jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki.Kokosowy smak puszystej masy wspaniale komponuje się z kwaskowatymi owocami.Robi się go niesamowicie szybko i tak samo szybko znika z lodówki.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( tortownica 24 cm )

    * ser bialy 3 x mielony ( lub wiaderkowy ) – 900 g
    * mleko kokosowe – 350 ml
    * cukier puder – 100 g
    * sok z cytryny – 3 łyżki
    * żelatyna – 3 łyżki
    * wrząca woda – 1/4 szkl
    * truskawki, wiśnie – ok. 250 g
    * galaretka wiśniowa – 1 op
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Kokosowy sernik na zimno z truskawkami i wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy.

    Ser miksujemy z mlekiem koksowym, dodajemy cukier puder i sok z cytryny.

    Wlewamy lekko przestudzoną żelatynę i wszystko razem bardzo dokładnie miksujemy.

    Masę serową wylewamy do tortownicy, przykrywamy owocami.

    Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody, odstawiamy do stężenia, a następnie wylewamy na sernik pokryty owocami.

    Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny ( najlepiej na noc ).

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mleko Ser biały Truskawki Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować