Kokosowy sernik na zimno na kruchym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Z podanych na spód składników zagnieść ciasto. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wylepić ciastem. Piec około 15 minut w 180C (aż się lekko zarumieni). Pozostawić do wystudzenia.
2.W dużej misce połączyć ser, mleko kokosowe oraz cukier.
3. Śmietanę ubić na sztywno.
4. Żelatynę rozpuścić w 100ml gorącej wody. Lekko przestudzić, żeby była letnia. Wmieszać do miski z żelatyną 3-4 łyżki masy serowej, następnie całość dodać do sera dobrze mieszając (można miksować mikserem).
5. Dodać ubita śmietanę.
6. Całość przelać do tortownicy na upieczony spód (żeby masa była super gładka całość należy przetrzeć przez sito).
Komentarze