Kokosowy sernik dla diabetyków i osób na diecie bezglutenowej

4.47 (192 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ten sernik to moja baaardzo wielka duma! Jest przepyszny, lekko wilgotny, zawsze ładnie wrasta, czyli nie skłamię, jeśli jednym słowem określę go idealnym. Powstał z myślą o mamie, udowadniając jednocześnie, że insulina niekoniecznie musi wiązać się z wielkimi wyrzeczeniami.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • (Tortownica o średnicy 16 cm)
    400g zmielonego twarogu (użyłam dobrej jakości z wiaderka)
    80g cukru kokosowego
    2 jajka
    50 ml oleju roślinnego
    3 łyżki mąki kokosowej (płaskie)
    3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie)
    Opcjonalnie do dekoracji:
    płatki kokosowe
    wiórki kokosowe
    dowolne ozdoby
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Kokosowy sernik dla diabetyków i osób na diecie bezglutenowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0vf9p24 1. Ser utrzeć z cukrem kokosowym, a następnie kolejno połączyć z jajkami i olejem.
    Na końcu masę połączyć z mąką kokosową (delikatnie przesianą, aby nie było grudek) oraz wiórkami kokosowymi.
  • image-0ucn1b3 2. Całość przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Piec około 60 minut (aż sernik będzie zarumieniony ze sprężystym wierzchem) w 180 stopniach.
  • image-0yvpv55 3. Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i ozdobić według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować