Pyszny, delikatny pstrąg usmażony w kokosowej panierce. Z masłem czosnkowym smakuje wyborne :)
30 min
Składniki:
2 pstrągi
sól
pieprz
sok z polowy cytryny
3 łyżki świeżego soku z pomarańczy
50 g masła
3 ząbki czosnku
mąka kokosowa do panierki
masło oraz olej kokosowy do smażenia
Kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrągi sprawić, umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Ryby natrzeć solą, pieprzem, zalać sokiem z cytrusów.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem. Podzielić na 2 części, każdą w dłoniach zrolować i włożyć do środka ryb.
Masło z olejem (po jednej łyżce) rozgrzać na patelni, ryby obtoczyć w mące kokosowej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, uważając by masło oraz ryby się nie przypaliły.
Ryba jest bardzo delikatna, panierka również, więc trzeba bardzo ostrożnie przewrócić na druga stronę podczas smażenia.
Komentarze