Kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny, delikatny pstrąg usmażony w kokosowej panierce. Z masłem czosnkowym smakuje wyborne :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 pstrągi
    sól
    pieprz
    sok z polowy cytryny
    3 łyżki świeżego soku z pomarańczy
    50 g masła
    3 ząbki czosnku
    mąka kokosowa do panierki
    masło oraz olej kokosowy do smażenia

Kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-04iq14b 1. Pstrągi sprawić, umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem.
    Ryby natrzeć solą, pieprzem, zalać sokiem z cytrusów.
    Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem. Podzielić na 2 części, każdą w dłoniach zrolować i włożyć do środka ryb.


    Masło z olejem (po jednej łyżce) rozgrzać na patelni, ryby obtoczyć w mące kokosowej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, uważając by masło oraz ryby się nie przypaliły.

    Ryba jest bardzo delikatna, panierka również, więc trzeba bardzo ostrożnie przewrócić na druga stronę podczas smażenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy